DDi Hundetræner & Instruktør uddannelse

Hundetræner eller Hundeejer instruktør?
Du vælger selv om du vil tage uddannelsen som Hundetræner (DDi CPH) og kunne træne hunde – både alene eller sammen med hundens ejer, eller om du også ønsker at kunne undervise hundeejere på f.eks. holdtræning og blive instruktør (DDi CPI). Begge uddannelser tages sideløbende og med fælles undervisning i hovedfagene. Kompetence, praktisk erfaring, løbende efteruddannelse og ikke mindst implementering af ny viden, er nødvendige faktorer der er med til at skabe en optimal uddannelse og er præcis hvad du vil opleve i dit studie og i undervisningen hos DDi. Instituttet forsker løbende i adfærd og træning af de dyrearter vi har valgt at tilbyde undervisning og adfærdsbehandling af. Dette sikre dig den bedst mulige uddannelse inden for træning, undervisning og adfærdsbehandling.
Bliv certificeret
Det er nemt at kalde sig hundetræner, hundeinstruktør, adfærdsbehandler og des lignende – det kræver den del mere at tage en DDi certificeret uddannelse og blive en virkelig god træner, underviser og ikke mindst vejleder eller adfærdsspecialist! Bliv den bedste til det DU vil – Det kan du opnå gennem din uddannelse hos Dansk Dyreinstitut.

Følgende pensum er bl.a. indeholdt i den teoretiske del af CPH/CPI uddannelsen:

 • Hundens Oprindelse & Adfærd
 • Hundens behov kontra vores
 • Indlæringspsykologi
 • Hundens kropssprog
 • Racekendskab
 • Sygdomme / Pleje / Førstehjælp
 • Kommunikation*
 • Pædagogik*
 • Problemadfærd*
 • Alene hjemme behandling*
 • Klikkertræning
 • Praktisk træning
 • Test & opgaver
 • Mundtlig, skriftlig og praktisk eksamen
Undervisning markeret med * indgår  kun i CPI uddannelsen

Forløb af uddannelse
Uddannelsen DDi Certificeret Professionel Hundetræner (DDi CPH) og DDi Certificeret Professionel Instruktør for hundeejer (DDi CPI) er opbygget af 2 dele, bestående af teoretisk & praktisk undervisning. Uddannelsen er normeret til 1 år, men kan ved intensivt studie opnås efter 6 måneder, afhængende af dit starttidspunkt på uddannelsen. Den teoretiske uddannelse bestående af 26 kursusdage, der primært afholdes søndage i tidsrummet 11-18, samt enkelte onsdage og torsdage aftener. Den praktiske undervisning består af op til 72 timers eller mere i form af praktisk træning, typisk 1-4 timer om ugen (typisk onsdag aften).

Behov for ekstra undervisning?
Føler du behov for yderligere praktisk træning i din studieperiode, er dette også muligt og uden at det koster ekstra!

Du kan starte nu! Så snart vi har modtaget din betaling, kan du begynde på den praktiske del af din uddannelse.
Derefter kan du straks påbegynde den praktiske uddannelsesdel, med din egen hund.

Intensiv eller normeret tid
Du kan tage din CPH/CPI uddannelsen på normal studie tid, eller som intensivt studie – du vælger selv.
Når du modtager din studieplan kan du efterfølgende se hvordan studiet forløber for dig. Vælger du at tage uddannelsen som intensiv, kan du senere skifte til normeret tid – eller omvendt – hvis du ønsker.
Studielængde kan desuden afhænge af din valgte dato for studiestart.
Seneste studiestart er august månede, for at være studerende i det pågældende kalender år.
Starter du efter august månede, vil du tilhøre næste kalender år.
Du modtager samme undervisning og timeantal, uanset om du vælger at uddanne dig på normeret tid eller på intensiv – Valget er dit.

Beskæftigelse hos DDi
Består du eksamen med et over gennemsnit og i øvrigt opfylder de gældende kriterier og egenskaber for DDi instruktører, er efterfølgende lønnet job som DDi instruktør en mulighed. Endvidere foreligger der mulighed for at indgå i uddannelse af Social og Servicehunde gennem vores samarbejde med HandiHund. DDi kan ikke garantere beskæftigelse efter bestået eksamen, hverken internt eller eksternt, herunder andre aktører i relevans til uddannelsen.

Vil du læse videre til Adfærdsspecialist?

Læs mere her

Eller ring på 26 92 26 19 for yderligere oplysninger.

Kom du for sent med din ansøgning –  Start alligevel på din uddannelses nu!

Kom du for sent med din ansøgning – var årgangen allerede fyldt – så fortvivl ikke.
Bliver du optaget på uddannelsen, kan du nemlig altid starte på dit studie med det samme hos DDi.
Send din ansøgning nu!

Hundeinstruktør - hundetræner studerende
Vi stiller krav
Der stilles krav til dig som studerende. Du skal være vel forberedt og følge undervisningen. Under studiet vil der være skriftlige, mundtlige og praktiske prøver der skal bestås for endelig færdiggørelse af uddannelsen. Der er mødepligt på den teoretiske undervisning (også kaldes obligatorisk) og du skal have deltaget på mindst 90 % af  undervisningen, for at kunne indstilles til eksamen. Du kommer, med andre ord, ikke sovende til din uddannelse.
DDi tilbyder den mest omfattende instruktøruddannelse på både det teoretiske plan og ikke mindst det praktiske. Er du engageret, flittig og åben for ny læring, samt udnytter alle de tilbudte uddannelses resurser, vil du opnå den bedst mulige instruktør uddannelse og være i stand til at give dine kursister den bedst mulige undervisning efter endt uddannelse.

 

Optagelse
Du tilmelder dig ved at sende en uforpligtende ansøgning om optagelse på DDi Hundetræner eller instruktøruddannelsen.
Du skal gerne have 3 års erhvervserfaring og gerne fra en anden branche. Tidligere erfaring med dyr er ikke en forudsætning. Har du ikke egen hund, kan DDi være behjælpelig med at finde hund til din praktiske uddannelse.

Ansøgning
Beskriv kort din foregående uddannelse og erhvervserfaring (C.V. vedhæftet vellignende billede), samt eventuelle erfaring med dyr, hvilke dyr og hvorfor du ønsker din uddannelse hos DDi. Beskriv også dine fremtidsplaner i relation til uddannelsen. Godkendes din ansøgning, modtager du efterfølgende yderligere oplysninger, herunder en specificeret studieplan. Du er optaget på uddannelsen efter modtagelse af skriftelig godkendelse fra DDi, og tilmeldingen er først bindene ved din efterfølgende bekræftelse. DDi kan tidligst sikre din plads, når vi har modtaget dit indskud på kr. 7000,-. Indskud refunderes ikke.

Du kan ansøge til CPH og CPI uddannelserne HER.

Læs mere om priser HER

Der tages forbehold for trykfejl, prisændringer og generelle ændringer.
Ændringer kan foretages uden forudgående varsel.

Vil du tage uddannelsen?

Ansøg her

Eller ring på 26 92 26 19 for yderligere oplysninger.