Om Dansk Dyreinstitut

Dansk Dyreinstitut – om os

”Lær at forstå dit dyr bedre”

Vores primære målsætning
Lær på en nem og sjov måde hvor alle kan være med, at forstå dit dyr bedre og opnå et endnu bedre forhold dyr og menneske imellem.
Dansk Dyreinstitut arbejder målrettet på at være til hjælp for alle der måtte ønske at gøre brug af vores ekspertise. Lære hvor nemt og sjovt det kan være at træne og opnå en væsentligt bedre forståelse for dit kæledyr – uanset om det er hund – papegøje – kanin – marsvin – fritte eller kat du har som kæledyr.
Gennem viden om hensigtsmæssig motivation, træning og stimulation af dyrene, opnår du ubesværet effektive og hurtige resultater, både i træning og når det gælder at få vores hverdag til at hænge sammen med vores dejlige kæledyr. Alt til glæde for alle parter.

Dansk Dyreinstitut mener
Via oplysning og uddannelse, kan vi skabe en større forståelse for vores dyr, og derved opnå et endnu bedre forhold til vores kære små og store familiemedlemmer.

Dansk Dyreinstitut anvender indlærings og træningsmetoder baseret på en videnskabelig tilgang, der sikre bedst mulige resultater og som, ikke mindst, fungerer på dyrenes præmisser. Ved at lære om dyrenes kropssprog og adfærd, kan du tilegne dig evnen til at læse dyrenes signaler, hvilket gør indlæring lettere og ikke mindst er med til at forbedre forståelsen for vores dyr.

Vores aktiviter omfatter blandt andet:
 • Træning af hunde, katte, gnaver og papegøje træning
 • Adfærdsbehandling af hunde, katte og Papegøjer
 • Feriepasning og træningsophold
 • Gratis telefon rådgivning
 • Weekend Kurser
 • Foredrag
 • Besøgshunde
 • Uddannelse af Social – Service og signalhunde
 • Efteruddannelse af Hundetrænere og instruktører
 • Hjælpearbejde på internater
 • DDi Hundetræner uddannelsen
 • DDi Instruktør uddannelsen
 • DDi Vejleder uddannelsen
 • DDi Adfærdsspecialist uddannelsen
Hvordan vi arbejder
DDi arbejder efter metoder, der forener effektiv indlæring med en etisk holdning til dyrene, baseret på gensidig accept og respekt. Indlæringsmetoderne er løbende under forskning og udvikling, ikke mindst i nært samarbejde med Anders Hallgren. Vi undgår enhver form for tomme og meningsløse magtdemonstrationer af den ene part mod den anden. Kort sagt psykologi frem for magt.

Vores instruktører er alle uddannet af DDi efter vores høje kvalitative og etiske normer. Derved sikrer vi professionel og sikker  undervisningen, samt håndtering af dyrene.
Der arbejdes efter fælles regler og undervisningsmetoder; Uanset hvor du træner i landet, vil du blive undervist af en DDi certificeret professionel Instruktør, og efter samme metoder og indhold.

Løbende forskning og udvikling
DDi udvikler og forbedre kontinuerligt vores undervisning bl.a. baseret på nyeste forskning og ikke mindst på de mange input vi dagligt får fra alle vores kursister.

Hvordan startede det hele?
Idéen og forberedelserne til instituttet begyndte i årene 2004 til 2005. Instituttet blev en realitet, da Adfærdsspecialist Erik Andersen, stiftede Dansk Dyreinstitut i 2006.
Instituttet ledes i dag fortsat af Erik Andersen, der startede sit arbejde med dyr tilbage i slutningen af 1980 og siden, med inspiration fra store kapaciteter på området som bl.a. Burrhus Frederic Skinner, Konrad Zacharias Lorenz, Anders Hallgren og mange andre, samt ved egen videreuddannelse, men ikke mindst gennem praktisk erfaring, har udviklet de trænings og behandlingsmetoder der i dag anvendes af DDi i undervisning og adfærdsbehandling. DDi’s lærestab og instituttets mange kursister spiller tillige en afgørende rolle i forskningen og den konstante udvikling af træningsmetoderne hos DDi.

I 2008 indgik DDi et tættere samarbejde med Anders Hallgren på nøgleområder som uddannelse af Instituttets studerende, samt DDi’s uddannelse af Service og Socialhunde og deres brugere. Anders Hallgren indgår nu også i uddannelsen af vores DDi CPH/CPI, og DDi CPV/CPA studerende.

Dansk Dyreinstituts primære mål er, via oplysning og uddannelse, at skabe en større forståelse for vores dyr og derved opnå et endnu bedre forhold dyr og mennesker imellem.